Over Butcher

Butcher
Waarvoor staat Butcher?
Butcher, het vleesrestaurant van Hasselt waar ambacht, passie en kwaliteit centraal staat. Naast standaard openingstijden kan je bij Butcher ook na middernacht genieten van huis gerijpt vlees of 100% beef burger. Onze keuken is geopend 12-14:30 – 16:30 – 2:00 na middernacht op reservatie. Een gezellig vleesrestaurant met pure bereidingen en vlees van top-kwaliteit, dat is waar we naar streven.
6
+
Jaar Butcher
22
+
Jaar ervaring
Butchers weapons
Butchers BBQ
Dry Aged Beef
Argentinian Parilla / Houtskool Grill
We grill on charcoal
Hoe gaat butcher te werk?
We selecteren zelf het beste premiumrundvlees dat we zelf laten rijpen en daarna grillen op houtskool. Dit zorgt voor de unieke smaken waar we naar streven. Bij onze gerechten heb je een keuze uit verschillende simpele en seizoensgebonden sidediches. Deze worden zelf ambachtelijk gemaakt van dagverse producten.

Door te grillen op houtskool hebben we steeds een verbeterde smaak. Terwijl het vlees opwarmt, komen er druppels vrij die de superhete houtskool raken en verbranden. Deze druppels zitten vol met vetten, oliën, suikers en eiwitten die verdampen en weer opstijgen in het vlees waar ze vandaan kwamen. Zo krijg je van het grillen op houtskool die heerlijke smaak.

Our chef
Ramis Pirigam
Onze chef-eigenaar Ramis Pirigam. Na zijn parcours via gastronomische restaurants in binnen- en buitenland opende hij zijn vleesbistro in 2017. Met een passie voor pure bereidingen en vlees van top-kwaliteit heet Ramis u welkom in Butcher Grill & Bar te Hasselt.
Rain or shine, it’s
time to dine
Reverveer snel jouw tafel bij Butcher Grill & Bar en ontdek het zelf.
1,5m Burger
De grootste burger van België
De grootste Burger van België? Die kan je vinden bij Butcher Grill & Bar in Hasselt. Heb je een grote honger of ben je met een groep van 10 tot 20 man, contacteer ons dan zeker om jouw 1,5m burger te bestellen. Dit dien je minstens twee dagen op voorhand te doen.

Our meat
Het huisgerijpt vlees van Butcher
Wagyu
Rolls Royce onder het vlees Wagyu is een runderras , bekend door het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. Wagyu staat voor “Japanse koe”.
Rubia Gallega
Het prachtige Iberische rundvlees Rubia Gallega wordt steeds bekender in Nederland en België. Het vlees heeft een zeer mooie en verfijnde smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele vetdooradering, ook wel marmering genoemd. Marmering is vet wat tussen het spierweefsel zit, intramusculair vet. Het vlees heeft verder een kruidige en iets ziltige smaak en staat bij vele Spaanse sterrenkoks al jaren prominent op de kaart. Deze smaakbeleving onstaat door de natuurlijke en vrije levenswijze van deze runderen. In Galicië is het standaard dat runderen pas na twee tot zeven jaar wordt geslacht. Dit is veel later dan andere, gangbare runderen. De dieren hebben dus alle tijd gehad om te genieten van al het goede dat de natuur te bieden heeft.
Aberdeen Angus
Normandes
De Normande is een ras dat uit Normandië komt. De koeien zijn bont met veel donkerrode tot soms bijna zwarte vlekken op wit. Rond de ogen zijn vaak donkere ringen te zien en ook de rest van de kop en de poten zijn vaak gevlekt (modderpoten).
Charolais
Charolais vlees kan concurreren met het beste vlees ter wereld. Niet alleen qua smaak, maar ook wat marmering en malsheid betreft. Het vlees is mals en mild. En door de natuurlijke voeding & kruiden bijzonder smaakvol.
Aubrac
Een authentiek Frans ras uit het Massif Central (Aveyron). De bruinrode koeien grazen op hoogweides vol grassen en wilde kruiden. De Franse” a-la-douce” aanpak levert een superieur ras. Het vlees is donkerrood/paars en altijd heel mooi gemarbreed. Alleen met geduld (rijping) en kennis bekomen we de kruidige licht zuivelachtige smaak. Een van,zoniet het beste van de Franse rassen. Exclusief en niet gemakkelijk te verkrijgen.
Hereford
De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de plaats Hereford tegen de Welsh Border, ontwikkelde zich hier in de tweede helft van de 18de eeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund. De Hereford koeien hebben een uitzonderlijk zachtaardig karakter en zijn dus makkelijk te houden. Het vleesrund werd dusdanig populair dat het ook nu nog tot het meest voorkomende vleesveeras ter wereld behoort.Het vlees is niet echt mager, maar vrijwel altijd.
Jersey
Het vlees van de Jersey koe is echt een uniek product qua smaak en structuur. Anders dan de anderen. De Jerseykoeien zijn een pak kleiner dan andere koeien, het is een puur melkras afkomstig van het eiland Jersey. De melk heeft een uitgesproken smaak en bevat beduidend meer vet dan deze van andere koeien. Bijgevolg zeer geschikt om speciale smeuïge kazen te produceren.
Salers
1e De Salers koeien, een stevig ras dat tegen een stootje kan. Van oorsprong zijn het bergkoeien. Doordat ze veel in beweging zijn hebben ze goed ontwikkelde spieren. Het vlees van de Salers koe staat in Frankrijk bekend als het beste rundvlees van de wereld. De entrecotes zijn dan ook een van de lekkerste in zijn soort.
Jouw persoonlijk steakmes
Cadeau tip? Bestel bij ons een gepersonaliseerd steakmes voor je familie, geliefde, vrienden, …
Vraag ernaar aan ons personeel.